LICHTRECLAME – WAAR MOET JE OP LETTEN?

///LICHTRECLAME – WAAR MOET JE OP LETTEN?

LICHTRECLAME – WAAR MOET JE OP LETTEN?

Een pand zonder lichtreclame is als knipogen naar een meisje in het donker, alleen jij weet wat je doet!

Verlichte reclame op het pand, de gevelreclame, is het visitekaartje voor onder andere winkels, een retail keten of kantoorpand. Het heeft een magisch effect! Het is belangrijk rekening te houden met een aantal aspecten als je van plan bent om verlichte gevelreclame te laten produceren en monteren. Belangrijke aspecten zijn de spatiëring, de grootte, de kleur van de lichtreclame en de lichtuitstraling.

Spatiëring en grootte

De lichtreclame is goed leesbaar wanneer de spatiëring en de grootte in verhouding zijn met het pand. De letters en het logo moeten op de juiste afstand ten opzichte van elkaar en het pand worden gemonteerd op de gevel.

Lichtreclame en kleur

Kleur heeft veel effect op mensen. Als mens ervaren we verschillende emoties bij kleuren. Er zijn kleuren welke rust geven en zekerheid, de kleur groen. Waar de kleur rood een uitstraling geeft van passie, warmte en zorgt voor sterke emoties.

Bij lichtreclame is het belangrijk om aandacht te besteden aan het effect van een bepaalde kleur. Lichtgevende reclame op de gevel zorgt ervoor dat het pand opvalt zowel overdag en ’s nachts. Maar denk goed na over welke kleur je gebruikt. Kleur is belangrijk omdat het de uitstraling bepaald van de organisatie. Daarnaast zijn er ook bepaalde kleuren welke in de lichtreclame minder effect hebben, welke minder goed worden geregistreerd door ons brein.

Een goed voorbeeld van een kleur welke wij moeilijk registeren als er licht achter wordt gezet is de kleur blauw. De volgende keer als je blauwe lichtreclame ziet zal je merken dat het niet prettig is om naar deze lichtreclame te kijken. De kleur blauw maakt het moeilijk leesbaar en het valt minder op dan bijvoorbeeld witte letters.

Het licht

De hoeveelheid en het soort licht is natuurlijk ook erg belangrijk voor de uitstraling van de gevelreclame. Hoe fel moet de lichtreclame worden? Wordt het LED verlichting of NEON? En lichten we de letters van achteren aan of van voren? Allemaal keuzes welke van invloed zijn op de uitstraling en het effect.

Productie en montage

Wij produceren lichtreclame op maat in verschillende materialen, groottes, kleuren, in elk lettertype, met LED verlichting of NEON. Waarbij we ervoor zorgen dat de huisstijl behouden blijft. Met 30 jaar ervaring in de lichtreclame geven we graag advies. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met ons voor advies en een vrijblijvende offerte.

LICHTRECLAME PROJECTEN
Lichtgevende gevelreclame lichtreclame Degoede.com Rituals
NEON lichtreclame neon reclame love stories Degoede.com
By |2018-01-15T10:46:15+00:00januari 8th, 2018|Categories: Lichtreclame|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.